pondělí 1. srpna 2011

Ijin Material - novinky


Ijin Material je velmi specfická značka. Už jsme o nich na blogu psali třeba tady. Posedlost některých fanoušků této malé, ale významné značky je leckdy až nečekaná. Svého času teprve sedmnáctiletý Ivan měl již v roce 2009 sbírku asi 40 kusů od Ijin Material. Více se můžete dočíst třeba zde. Jedná se o kalhoty pro opravdové fajnšmekry. Vše je vyrobeno v malých seriích a tak není divu, že se nám poštěstilo dostat třeba 2 kusy od každého typu. Žádná masovka.

Speciální podšívka, speciálně ukrytý knoflík, speciální nitě. Tak to je u Ijin material


Co k nám tedy do obchodu dorazilo?

Kromě již důverně známých (a také prodaných) Ijin Backstrap Tailor, od kterých přišlo znovu pár kusů, tu máme střihově podobné Backstrap Classic v seprání Waxxi. Seprání je, jak je ostatně jakákoliv věc od Ijin, velmi precizní. Vzhledem k tomu, že seprání džín je provedeno v Itálii a ne dětmi v Číně, není dle ných informací úplně nejlevnější. Výsledek však vypadá velmi dobře a přirozeně. Fotografie naznačí leccos, ovšem na vlastní oči jsou džíny mnohem zajímavější.

Waxxi wash

Důsledkem seprání typu Waxxi je zvláštně se lesknoucí povrch džín. Na fotografii těžko znatelný.


Zajímavým doplňkem pro úzký střih Selwyn Six Marine je typ kalhot Labor Marine. Jsou taktéž vyrobeny z exklusivního "námořnického" selvedge Ijin materiálu, ovšem střih je zde širší. Některé detaily můžete vidět na fotografiích.

Selvedge na kapsách, nevídaný styl. Ijin knoflík.

Asi nejširší střih, co jsme od Ijin viděli. 


Novinkou (pro nás) jsou také džíny s názvem Slim Red Line Leg Japan Weave 13oz. Název říká vše, nicméně shrnu: kalhoty s užším střihem, vyrobené z 13 uncového japonského selvedge materiálu s červeným pruhem. Džíny mě natolik uchvátily, že jsem se rozhodl jeden pár nechat a pověsit už Momotaro Vintage na hřebík. Jinými slovy, brzy se zde na blogu objeví podrobný report.

Stehy jsou ne úplně klasické. Povšimněte si struktury japonského selvedge denimu

Půlpanáci na zadních kapsách. Na levé kapse visí pruh selvedge látky, na památku pro nového majitele.
Úzké nohavice a dobré boty. To bylo vždycky dobrý.


Dá se říci, že jakýkoliv kousek od Ijin Materiál je velmi originální, ale džíny Piped Western Wrap Leg jsou ještě and touto vysoce položenou laťkou. Originální je materiál, střih i spousta detailů. Něco je vidět i na fotografiích, ale je potřeba asi vidět (pouze v Rámové 3).


Saténový proužek na kapse, místo kovových cvočků nitě a kapsička na mince taky poměrně jiná než u ostatních.

Každý půlpanák jinak vyšitý.

Součástí balíku, který dorazil jsou i originální trika Ijin Materiál a hlavně i pár košil, které jsou ve velmi přiznivé cenové kategorii. I košile mají svůj specifický střih a zajímavé detaily, ale to se již opakuji. V souvislosti s Ijin Materiál nelze ale použít jiná slova.

Phil Goss není jen výborným designerem, ale také uznávaným hudebníkem, který měl co do činění i se slavnými Ninja Tunes, popř. italským labelem IRMA records. Jeho práci si můžete poslechnout třeba zde. popř. na videu níže.




Abyste nezapomněli, kdo to triko vyrobil




Žádné komentáře:

Okomentovat