čtvrtek 17. listopadu 2011

Momotaro Vintage Raw 0201 Slim Tapered, back from service



Je tomu již přes 5 měsíců, kdy jsme psali naposled o Momotaro Vintage Raw 0201 Slim Tapered. Částečně proto, že nosit v parném létě každý den skoro 16 uncové džíny je trochu moc i pro hardcore fandy denimu. Další příčinou bylo totální poničení jedné kapsy klíči a další drobná poškození.



I to bylo důvodem poslat džíny do servisu do Japonska. Některá poškození jsou v rámci záruky opravovány zdarma (nitě na malé kapsičce na mince), popř. zkrácení džín pomocí staromódního stroje s řetízkovým stehem (chain stitch). Další poškození již byly způsobeny již výše zmíněnými klíči, tudíž jejich náva byla placena. Ceny za podobné opravy jsou v desítkách euro a jsou provedeny opravdu precizně. Viz foto níže. Náladu mi trošku skazilo poštovné, které bylo za jednu cestu džín do Japonska necelých 500.

Myslím, že toile by neustály ani nitě ze 100% umělé hmoty

I ten oranžový steh je stejný jako původní. Krása.


Nitě na malé kapsičce se potrhaly z jednoduchého důvodu: jsou vyrobeny jen a pouze z bavlny bez přidání  dalších látek. Takže zachování původních výrobních postupů a materiálů je na druhé straně vyváženo nižší odolnosti, než kdyby nitě byly s příměsí umělých vláken.


Prostě bavlna nevydržela VELMI časté používání
... a záručně opraveno. Precizně.


Jedna kapsa byla vyměněna a druhá opravena. Opět více napoví fotografie.

Jak jedna kapsa...

... tak i ta druhá je poničená dost

Nalevo zbrusu nová kapsa...

... druhá jen dobře opravená
Takhle to opravila máma 
A takhle doladili Japonci

Džínově záplaty je oldschool způsob opravy od mámy, kanvas je od Japonců
Zkrácené džíny. Na míru. A ještě k tomu chainstitch.

Žádné komentáře:

Okomentovat