čtvrtek 4. října 2012

Red Wing - novinky podzim / zima 2012



Boty Red Wing jsou stálicí v naší nabídce. Jsou samozřejmě i stálicí na trhu, a to již od roku 1905. O vzniku značky jsme psali zde. Každý pár ručně vyrobených Red Wing splňuje vše, o co se snažil již Charles Beckman v době vzniku této americké společnosti: kvalita, pohodlí, vysoká trvanlivost a nadčasový design. Myslíme, že tyto požadavky má na své boty asi každý a my je můžeme beze zbytku naplnit. Díky tomu, že jsou všechny Red Wingy šity tzv. do rámu, můžete po prochození podrážky vyměnit komplet celý spodek boty, tzv. re-soling. Tato služba je zatím k dispozici pouze v Německu, ale snažíme se nabídnout podobný servis i v Čechách. Cena takové opravy je zlomkem ceny pořizovací.

KAždý si u nás může své Red Wingy vybrat


Kromě doplnění velmi oblíbených Iron Range Amber Harness a některých typů z nejvyšší řady Beckman máme nyní i malé velikosti nejklasičtějších Red Wing Moc Toe 6" Oro-iginal. Tím vycházíme vstříc i dámské části populace, které jsme dosud neměli co nabídnout.

Beckman Round-Toe v barvě Black Cherry.


Novinkou v nabídce Red Wing jsou perka Chelsea vyrobené nově z usně Oro-iginal. Oro-iginal je olejem napuštěná useň s velmi sytou barvou, která se mění postupným nošením jako žádná jiná. Není bez zajímavosti, že tento typ bot vznikl původně pro potřeby pasáčků ovcí, kteří byli občas v noci buzeni svými ovcemi a museli k nim ihned uprostřed noci vyběhnout. Perka jim vše urychlily díky tomu, že do nich jen vklouzli a nemuseli se zdržovat zavazováním tkaniček. Kombinace čistých tvarů Chelsea a plné barvy Oro-iginal dělá tuto botu velmi zajímavou.




Další novinkou jsou Brogue Ranger. Jak název napovídá, jedná se botu z řady Ranger, ovšem zde je prošitá špička se zdvojenou kůží nahrazena tzv. brogue. I tyto "dírky", které se dnes považují za elegantní prvek mají svůj původ v praktických potřebách našich předků. Vesničané cestou přes blata (typicky ve Skotsku či Irsku) nabírali do svých bot vodu a při každém došlápnutí šla většina vody ven z boty. Máme je v černé verzi, vyrobené z velmi kvalitní usně Chaparral, která lze snadno rozleštit. Myslíme, že je to pro Red Wing krok správným směrem.




Díky požadavkům některých našich zákazníků jsme do nabídky zahrnuli i polobotky, tzv. Oxford. V této verzi v provedí z černé usně Black Chrome Leather. Ta je velmi odolná vůči vodě i proti oděru. S typickou bílou podrážkou vypadá skvěle.




Řada Beckman je u Red Wing označením řady nejvyšší kvality. Boty z této řady jsou také jediné, které jsou vyrobeny z jedinečné usně Featherstone. V městečku Featherstone sídlí S.B.Tannery, továrna na zpracování kůží, již hezkých pár let součást společnosti Red Wing.  V tomto případě označuje useň, která je lehká a velmi odolná, lze ji snadno rozleštit a u Red Wing ji označují "best of the best". Tento typ boty, Embossed Moc Beckman je něčím, co se označuje jako Indy-boot čili jako bota pro Indiana Jonese. Může to být buď tato anebo velmi podobný typ od jiné americké značky, Alden. Zajímavé čtení   na téma výstroj Indiana Jonese je třeba zde. Nám osobně se tato bota velmi líbí i přes trochu vyšší cenu. Ta je ovšem ospravedlněna již výše zmíněnou kvalitou usně Featherstone.




Žádné komentáře:

Okomentovat