pátek 14. února 2014

Soxisix x Momotaro x Denim Heads briefcase



Již nějaký čas úspěšně prodáváme české (!!) výrobky Soxisix. Výjmečně kvalitní opasky, později i peněženky a různé další kožené doplňky jsou na takové úrovni, že minimálně v Evropě se jim může málokdo rovnat. Vše se točilo okolo kůže, na zakázku vyrobených doplňků a přepečlivé ruční práce při kompletaci těchto nadčasových kusů. Nadčasových nejen designem, ale i pravděpodobnou trvanlivostí těchto řemeslných skvostů.

We've been selling Czech (!!) Soxisix products for some time. Top quality belts, later also wallets and other leather accessories are produced on such a high quality level that it is almost impossible to find a competitor on the market. Everything was made only from leather, some metal parts were custom made and the most precise hand work when completing these items. All of these are timeless not only because of design but also they can last very very long time.

The best leather hide, hand-made in Czech republic


Již pár měsíců nabízíme i Soxisix tašky, což je trošku jiný sport než celokožená produkce předtím. Takovou tašku je asi možné ušít i ručně, ale časová náročnost by vyšponovala cenu někam mimo jakékoliv únosné meze. Tašky jsou vyráběny v malé dílně v západních Čechách, která je kvalitou své práce na takové úrovni, že již nějaký pátek zde šijí kožené aktovky pro Mont Blanc a nyní i pro Pradu. Je pro nás velkou ctí, že tašky, které prodáváme my jsou vyrobeny právě takovými mistry!

For last couple of months we sell also Soxisix bags which is a bit different from the other production. Yes, you can sew together a bag with hands, without machine but then the price would be out of this world. Bags are produced in a small factory in West Bohemia which is so good in what they do that they produce leather bags for brands like Mont Blanc and recently for Prada. It is a great honour for us that we can sell the bags which are made by such masters!



Soxisix s touto dílnou již nějaký čas spolupracuje a za tu dobu se vyráběly tři druhy tašek ve dvou barevných provedeních. U obou barevných provedeních se jedná o hydrofobní kanvas, v jednom případě Khaki a ve druhém světlá přírodní barva Natur.

Soxisix cooperates with this factory already for some time and during this period there have been three sizes of bags produced in two different colours. In both colours they work with hydrophobic canvas, in Khaki or Natural.



Největší z tašek je Traveler's Bag (BG.34) což je opravdu řádná cestovní taška o rozměrech 70 x 30 x 30. Taška má dobře do ruky padnoucí uši a nastavitelný popruh přes rameno. Uvnitř je kromě spousty místa i kožená kapsa na zip. Tato taška je nyní bohužel vyprodána v obou barvách. Snad je brzy budeme mít zpět skladem.



The biggest bag is called Traveler's Bag (BG.34) which is proper traveler's bag sized 70 x 30 x 30 cm. You can carry the bag very comfortably with nice handles and there is adjustable shoulder strap too. Inside, there is plenty of space but also closable leather pocket. Recently are these bags sold out. Hopefully we will restock them soon.



Prozatím nejmenší taškou v nabídce je Briefcase (BG.31). Kromě dokumentů se Vám do této kompaktní tašky také vejde laptop, je zde několik dalších kapes např. na iPad, tužky a další pomůcky. Kožené uši i popruh přes rameno jsou nastavitelné a velmi praktické jsou kapsy po obou stranách vně tašky. V našich očích ideální taška na každodenní použití.



On the other side is currently the smallest bag called Briefcase (BG.31). You can load the bag with all the documents but there is a special pocket for laptop. There are also pockets for iPad, pens and other things you can use during your working day. The handles and shoulder strap are adjustable. Very useful are the big pockets outside of both sides of the bag. We see this bag like the best for everyday use. 



Poslední taška, Computer Bag (BG.33) je svými rozměry (42 x 32 x 18 cm) o něco větší než Briefcase, ale má ale uvnitř tytéž kožené kapsy i prostor na laptop. Kromě tohoto je zde ale stále dost prostoru na další věci, ať už na trénink pro práci, popř. i věci, které můžete potřebovat pokud se rozhodnete přenocovat jednou či dvakrát mimo domov. Na taškách Soxisix je použito na zakázku vyrobené kování.



The third bag, Computer Bag (BG.33) is with its size (42 x 32 x 18 cm) a bit bigger than Briefcase, but inside there are exactly the same pockets and details. Beside that there is more space for the other things, like an equipment for evening fitness or stuff you need when you are leaving your home for a night or two. On all the Soxisix bags there are custom made metal parts.



Ale byl to právě Briefcase, který v nás vyvolal myšlenku o tom, jakým způsobem zapojit náš oblíbený materiál, denim (jak jinak) do designu této povedené tašky. Vzhledem k tomu, že jsme se snažili o co nejlepší tašku, použili jsme i nejlepší materiály.



It was a Briefcase bag which made us think how we can implement our favourite fabric - denim. Obviously, we've been thinking how to make the best bag possible and thus we have to use the best fabrics we could get.



Místo hydrofobního kanvasu je na našem speciálním limitovaném modelu (BG.66) použit denim od těch nejpovolanějších, japonských Japan Blue. Jedná se o stejný materiál, který je použit na výrobu džín v řadě Going To Battle od japonských Momotaro. Materiál je 15,7 uncí těžký a je utkán pouze ze Zimbabwe bavlny, která i přes vyšší gramáž zachovává neobvyklou měkkost a příjemnost na dotyk. Bez zajímavosti také není fakt, že tento denim je obarven na nejtmavší modrou, kterou lze dosáhnout pouze použitím indiga.



Instead of using hydrophobic canvas we decide to use the best denim we could get. On this limited edition bag (BG.66) we use the fabric from Japan Blue. It is exactly the same fabric which is used on the Momotaro Going-To-Battle label. It is heavy 15,7 oz denim fabric made of Zimbabwe cotton. Even it is quite heavy denim it still has quite a soft feeling because of long staples of Zimbabwe cotton. The interesting fact that this fabric is the darkest in world when dyed with pure indigo only!



I useň použitá na dno, uši a další části je špičková. Jedná se o hovězí krupon, což je nejpevnější a nejlepší část kůže, tříslem činěná s tzv. pull-up efektem. To zajistí, že kůže vydží velmi dlouho, brzy ponese známky patiny, ale zároveň díky svému charakteru sama pohltí drobné šrámy a oděry.



The hide used for handles, bottom and other leather parts is top quality too. It is croupon which is the best and most durable part of the hide. It vegetable tanned and it is pull out leather. It means that leather will last very long, the wear effect will appear quite quickly but thanks to its character it will absorb all the small abrasions and small signs of wearing.


Oproti svému vzoru, původní Briefcase, má tento model i jinak ušité uší a jiný alternativní popruh přes rameno. Změny se odehrály i uvnitř tašky a jsou zde např. přidány další přihrádky na dokumenty.

There are some changes comparing the original Briefcase. There are different handles, we changed the shoulder strap and we added a couple of extra pockets for papers and documents inside.



Troufáme si říci, že jsme spoluprací s mistry svého oboru vytvořilo něco, co je výjmečné v každém ohledu. Použité materiály, zpracování, praktičnost a v neposlední řadě i předpokládaná patina, která se na této tašce vytvoří při každodenním používání. I přes naší upřímnou snahu, je to přecejen náš první pokus v této oblasti, takže pokud máte k tašce výhrady nebo jakékoliv připomínky, řekněte nám je, prosím. Je pravděpodobné, že i v budoucnosti budeme s našimi dodavateli a přáteli vyvíjet i další zajímavé kusy, takže všechny připomínky nám pomohou se zlepšit. Díky!

We could say that thanks to collaboration with the best suppliers we did something really special in any point of view. The fabric we used, the craftmanship, the usability and also the expected aging process makes this bag exceptional. But, honestly, it is our first attempt on this part of market. If you have any comments or complains concerning our newest bag, please let us know. It is quite possible that we are going to cooperate on some other project in the future and all your comments and advices will help us to create something which could be even better. Thanks!




Žádné komentáře:

Okomentovat