neděle 16. března 2014

Indigofera news Spring 2014



Indigofera je jednou z našich stěžejních a také velmi oblíbených značek. Kromě dobrých střihů je vše postaveno na výjmečných materiálech. Vzhledem k tomu, že celým názvem se tito Švédi jmeují Indigofera Prima Jeans, pověnujme se nejdříve denimu. Kdysi jsme o Indigofera psali ZDE.

Handip fabric after 20 months (http://denimheads.blogspot.cz/2012/01/fashion-monday-912012.html)
One of our core brands which we also love personally is Indigofera. The fits of their garments are really good ones but the even more important aspects is the fabric they used. The whole name of the brand is Indigofera Prima Jeans so it is quite logical that we start with denim.

Hairy Bastard: Greyblue. Fabric No.44.

V nabíce zůstává pár oblíbených typů (famózní Fabric No.9, "chlupatý" Greyblue, nafialovělý Handip nebo loni uvedený Gunpowder Black) a přibývá denim s jménem Ashbury. Ashbury je denim utkaný v USA, a kde jinde než v Cone Mills. 14,5 uncí a plná barva zajišťují pěkné kontrastní opotřebení. K mání ve dvou nejoblíbenějších typech: Clint a Ray. Máme také džínovou bundu Grant, která je z Ashbury vyrobena. Materiál je navíc tzv. Rinsed, což je v podstatě obdoba prvního vyprání. Bunda je pak velmi příjemná na omak a vypadá velmi dobře.

Heavily rinsed Ashbury


There are different denim fabrics used on Indigofera jeans and we have them: unbeatable japanese Fabric No.9, "hairy bastard" Greyblue, red casted Handip and from last year we have also Gunpowder Black. This time we added Ashbury denim. It is woven in USA, in famous Cone Mills. 14,5 oz and full bodied colour will guarantee high contrast fading.  We have two styles where Asbury denim is used: Ray and Clint. There is also Grant jacket made out of Ashbury but it heavily rinsed version. Very soft feel and nice look.

Detail look on the coin-pocket of Ray Ashbury


Zbrusu novým materiálem je také Black Hickory Stripe, což jak moudří vědí je typ látky charakteristické svými pruhy. pruhy nejsou vytvořeny barvením, ale právě speciálním vzorem tkaní. Použití tohoto materiálu sahá někam do 18.století (někteří tvrdí, že je ještě starší) a z počátku byly oděvy ušité z Hickory určeny těžce pracujícím nejchudším vrstvám. Svou vazbou je podobný denimu, ale obarvená a neobarvená vlákna jsou poskládána tak, aby vytvořily na látce pruhy. Každopádně i nyní je to velmi pevný materiál, který je však příjemný i na omak. Black Hickory Stripe je 11,5 uncový materiál na zakázku utkaný v Japonsku a mámě z něj kalhoty pracovního střihu Bob, vestu Floyd, košili-bundu Fargo a také slavnou Indigofera zástěru na večerní grilování i do dílny: Apron Black Hickory Stripe.

A beautiful character of this fabric


Brand new fabric is also Black Hickory Stripe, which is obviously striped fabric but stripes are not drawn but there is a special way of weaving this fabric. The Hickory fabric is quite similar to denim, but the dyed and un-dyed threads are woven in the mentioned striped pattern. It was used a long time ago (18th century) for clothing of the poor hard-working people. Hickory is very durable fabric but with quite soft touch. In this case it is 11,5 oz fabric custom made for Indigofera in Japan. We have on stock now Bob work trousers, Floyd vest, a compromise between a jacket and a shirt Fargo and also famous Apron which you can use for work in garage but also for a grill parties. Very stylish.

Apron Black Hickory, Apron Fabric No.9 on stock too.


Neméně skvělý je materiál použitý např. na trika Cleveland. Tento materiál je utkán ze směsi bavlny a konopí a kromě toho, že je materiál příjemný, je také velmi odolný a některé trika mají na světle težko popsatelnou barvu. Stále máme (a stále budeme mít) skladem několik trik s krátkým i dlouhým rukávem, s pruhy i bez nich.

There is a nice fabric with Cleveland tees but also other details..


Another amazing fabric which Indigofera uses is a blend of cotton and hemp. It is also quite nice to touch and also durable. On some teeshirts we have you can hardly describe the colour. We have (and we will have) plenty of teeshirts short-sleeved or long-sleeved, with or without stripes.



Úplnou novinkou je pak materiál použitý u dvou triček a raglánu. Jedná se o Supima bavlnu, což je zkratka SUperior PIMA. Supima je nezisková organizace pěstitelů specifického typu bavlny: americké Pima. Pima je jedna z nejlepších druhů bavlny na světě. Díky extrémně dlouhým vláknům jsou výrobky ze Supima bavlny velmi měkké a mají svůj specifický lesk. Vlákna jsou až o 45% pevnější než "obyčejná" bavlna. Vlákna Supima jsou také schopná lépe absorbovat barvu a také jí déle udržet. To znamená, že trika z tohoto exkluzivního materiálu vypadají velmi dobře i po dlouhém používání.



For this collection there is a new cotton fabric use for some teeshirts and one raglan. It is Supima cotton which stands for SUperior PIMA. Supima is a is the promotional organization of the American Pima cotton growers. The staple length of Supima is 35% longer than regular cottons. This increases softness and luster. Fewer fiber ends are exposed, minimizing the effects of abrasion resulting in less pilling. Supima is up to 45% stronger than regular cottons. This makes Supima products extraordinarily resilient. Even lighter-weight Supima fabrics are incredibly durable, without compromising drape and comfort. Supima absorbs and retains color better than regular cottons. This means that Supima products retain their brilliance over many years of use. (information from supima.com server).






Žádné komentáře:

Okomentovat